top of page
  • Writer's picturemeteoxaro

Benvinguts a meteoXaró!

Un lloc on debatrem i entendrem què és el què passa, què ha passat i sobretot...què passarà meteorològicament parlant!


L'autor

Benvinguts a meteoXaró!


Primer de tot, ens agradaria donar-vos les gràcies per entrar en aquest espai. Si us interessa la méteo i sobretot el món de la muntanya i la neu, aquest és el vostre lloc!

L'agraïment


També ens agradaria donar les gràcies a tots aquells que ens seguíeu en el domini anterior (meteoxaro.blogspot.es). Ha sigut un any primer any de proves en un entorn no molt desenvolupat però que hem intentat informar amb rigorositat i amb tota mena de detalls de forma que entre tots aprenguéssim d’aquest món tant fascinant com és la meteorologia. Episodis de neu, fred, ventades, calor... no ens han faltat!. Sincerament, creiem que ha sigut una molt bona prova i els resultats han sigut molt satisfactoris!


“Moltes gràcies a tots aquells que nes heu seguit fins ara, el nou format mantindrà l'essència de meteoXaró d'una forma molt més senzilla, moderna i familiar per a tots vosaltres.”

El futur

Però amb un any d’experiència a sobre i tenint un estiu de remodelació i migració de dades pel mig, ha arribat l’hora d’estrenar el nou domini de meteoXaró, una plataforma més amigable i més intel·ligible i sobretot molt més manejable per a tots que esperem que ens ajudi a millorar l’experiència passada i que puguem arribar a ser un dels portals visitats per a entendre què és el què passa, què passarà i també què ha passat. Entre tots farem una bona base de dades de grans episodis de fred, pluges, tempestes, nevades, calor, vent... explicant-ne tots els perquès.


Com ara fa gairebé un any en el domini antic, també ens agradaria destinar aquest primer post (l'inaugural) en explicar-vos els motius d’aquest espai, què n'esperem i en què creiem que podem confiar trobar-nos de forma periòdica, així que... anem a enumerar els "FAQs" que crec que se us poden passar pel cap a l'haver entrat en aquest post!


Les preguntes inicials



Què és meteoXaró?

MeteoXaró és la unió dels dos conceptes en el que es basarà aquest espai: per un costat la meteorologia i les previsions que en puguem extreure i per l’altre la Naturalesa que ens envolta en tots els sentits. El nom de Xaró... deixem-ho en que és un nom important per a l'autor del blog!



Què hi podem trobar?

MeteoXaró és un espai que gira al voltant d’un blog on informarem sobre diverses coses relacionades amb la meteorologia i la natura, entre elles:


1. Previsions meteorològiques d'esdeveniments destacats que succeeixin en el territori que abarcarem: Catalunya i Andorra. A què em refereixo quan dic previsions d'esdeveniments destacats? Doncs...

  • Nevades en cotes baixes i zones poc habituals

  • Nevades en general

  • Grans pertorbacions/temporals (pluges intenses o abundants, ventades,...)

  • Curiositats del moment

2. Resum d'episodis meteorològics passats

3. Curiositats vàries que relacionin meteorologia i natura



Cada quan hi trobarem noves entrades (publicacions)?

Intentarem actualitzar els continguts setmanalment (almenys 1 post per setmana), tot i que l’actualitat manarà i hi haurà actualitzacions diàries/horàries quan "succeeixin coses".

També actualitzarem en els nostres canals oficials (veure punt 4.- Com podem contactar?)d’esdeveniments importants i urgents que succeeixin i que necessitin d’informació precisa, ràpida i directa.



Com podem contactar?

De moment tenim 6 canals oficials disponibles:

1. Twitter: @meteoxaro

2. Facebook: meteoXaro

3. Instagram: @meteoXaro

5. L’espai “contacta amb nosaltres” de la pàgina principal

6. Blog: Comentaris al blog!



De moment, així acaba el primer post del blog...



Moltes gràcies per llegir-me i...bona neu i bona méteo!



Xavi




Sobre l'autor:

Sóc el Xavi Linares. Enginyer de Telecomunicacions i màster en meteorologia. M'encanta aquest món des de bén petit quan mirava més al cel que el terra... Bé, de fet el terra el mirava quan estava tot nevat, d'aquí la meva altra gran passió: la neu.

22 views0 comments
bottom of page