top of page
  • Writer's picturemeteoxaro

Previsió per al pont!


Tindrem molta bonança, amb temperatures suaus que poc a poc anirant baixant però de forma suau i sempre per sobre la mitjana. No s'esperen precipitacions a excepció d'algun floc de neu en cotes mitjanes (1500m) el dissabte i alguna nevada lleu diumenge







Bona nit!



Tal i com us indicàvem aquest matí a les xarxes socials, us posem aquí la nostra previsió per als propers dies de pont i us ensenyarem la poteta al que pot ser un final de setmana que ve de traca! Anem per parts!


Primer de tot, i per a que veieu una mica on estem us posem el diagrama d'ensembles on es veu clara la tendència:



Imatge 1.- Diagrama d'ensembles per al pirineu central (Andorra)


Com veieu tenim estabilitat amb temperatures suaus fins dissabte al matí, moment en el qual podrien caure quatre flocs de neu malcomptats (ni 2 cm) amb una cota de neu d'uns 1600m.



Imatge 2.- Neu acumulada segons model europeu per dissabte




Imatge 3.- Temperatura a 850 hPa dissabte amb valors de 0ºC


Posteriorment diumenge i fins matinada de dilluns podríem tenir més precipitacions en forma de neu al Pirineu amb una lleu nevada (màxim 5cm) a una cota d'uns 1200-1300m i una normalització de la temperatura (si us fixeu la temperatura a 850 hPa va a parar a la mitjana de l'època).



Imatge 4.- Neu acumulada dilluns a les 18h segons el model europeu


I de cara a la pròxima setmana?



Aquí és on els models fa dies que ens marquen moltes masses d'aire fredes que ens podrien afectar. Mireu l'evolució de la temperatura a 850 hPa segons GFS, tindríem a finals de setmana una entrada fred amb temperatures inferiors a 0 graus a gran part de Catalunya!



Imatge 5.- Animació de la temperatura a 850 hPa


Si fem cas al model Europeu, entre dijous i divendres tindriem temperatures molt baixes amb precipitació a gran part de Catalunya que ens podríen deixar nevades a cotes d'uns 600-700m. Mireu la neu acumulada fins llavors que ens marca l'europeu!



Imatge 6.- Neu acumulada fins divendres a les 6h


I com veieu... la neu acumulada al pirineu podria ser de més de 20 cm, una nevada que faria molt de bé a les pistes d'esquí, que porten uns dies de patiment i molta feina per mantenir les pistes obertes amb les temperatures altes que estem tenint....


Però com us diem molta dispersió, mireu la imatge 1 quanta dispersió i si voleu de forma més agradable per a la vista... us poso la imatge 7 amb la neu acumulada segons GFS (nevada més minsa i gens de neu a cotes baixes):



Imatge 7.- Neu acumulada segons GFS fins divendres al matí



Com veieu, sembla que tots els models ens indiquen neu al pirineu de cara la setmana que ve (salvarem les pistes?) però fa falta veure amb quina quantitat i amb quines cotes caurà! Per això anirem fent seguiment!;)



Disfruteu molt del pont i per a qualsevol consulta o predicció més acurada, comenteu al post o via xarxes socials i us contestarem!



Bona neu i bona méteo,




Xavi (meteoXaró)

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page