top of page
  • Writer's picturemeteoxaro

Quin temps ens espera pel 5-6 de juny?

Us farem una previsió exprés per a les pròximes 36 hores on esperem alguns ruixats aïllats al Pirineu i temperatures que després de la baixada que s'ha notat avui pujaran de nou a valors més típics del mes de Juny.




Bona tarda!


Després de molts dies fent previsions a través de les xarxes socials tornem a reprendre la dinàmica de fer previsions pel blog. A continuació us fem una breu (però esperem que precisa) predicció per a les pròximes 36 hores. Què ens espera? Anem als diferents fenòmens:


1.- Precipitació:


En el dia d'avui hem gaudit d'un dia variable, amb estones de sol però amb algunes precipitacions aïllades (en conjunt dèbils, no arribant a superar el litre de precipitació a gran part de Catalunya a excepció del Pirineu (s'han assolit valors de fins a 12 mm en el Pic de Salòria (Pallars Sobirà) i a les terres de l'ebre on hi ha hagut un ruixat que ha deixat fins a 13.7 mm a Ulldecona) però que sí ens ha deixat neu en les cotes altes del Pirineu (s'ha vist nevar per sobre dels 2200m). A hores d'ara no s'observa precipitació en el radar i no se n'espera en el que resta de jornada.


A partir de demà a primera hora del matí hi podria haver alguna precipitació feble a punts del Tarragona i la costa central de caràcter anecdòtic. A partir de llavors s'espera que aquestes precipitacions vagin desplaçant-se (en forma de ruixats minsos i febles) a punts del Pirineu i del Prepirineu. Demà encara es podrà veure nevar per sobre dels 2.400 metres.


En la següent animació del model ARPEGE veureu clarament el resum de les precipitacions que esperem:



Imatge 1.- Animació de la precipitació segons el model ARPEGE per a les pròximes hores



2.- Temperatures:


Estem tenint unes temperatures per sota del que tocaria en l'època en la que estem i sobretot aquest canvi s'ha notat en la temperatura màxima d'avui comparada amb la que teníem ahir. Mireu l'anomalia freda que teníem avui:



Imatge 2.- Anomalia de temperatura segons GFS que teníem avui al migdia


Per a demà s'espera que la temperatura màxima sigui lleugerament més baixa en tot el territori excepte a les terres de lleida on seran similars a les d'avui. La temperatura mínima avui sí que serà sensiblement més baixa amb valors que al litoral no superaran els 16 graus i al Pirineu estiguin entre 1 i 5 graus. Al centre de Catalunya s'eesperen mínimes que poden baixar fins als aproximadament 7 graus.


3.- Vent


Demà a diferència d'avui on hem tinguts cops moderats de vent d'Oest i Nord amb tramuntana a l'empordà (ratxa de 110km/h a Portbou), s'espera un vent més fluix de component Sud.



En fi, porteu un paraigües per sid e cas us enganxa alguna gota i no us voleu mullar!


Divendres, previsió per al cap de setmana!



Bona neu i bona méteo,



Xavi (meteoXaró)

10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page