top of page
  • Writer's picturemeteoxaro

Previsió "exprés" per a les properes hores


Com ja vam dir en el post anterior estem sota la influència d’una DANA i, si diumenge i dilluns vam tenir la part més “freda” de l’episodi, ara ens arriba la part “càlida” amb més precipitació i intensitat que el que hem tingut en les darreres hores.


Abans d’anar al que ens vindrà aquesta nit i matinada, volem compartir amb vosaltres una imatge de la nevada (enfarinada) que hi ha hagut al Pirineu aquests dos dies. Us posem a continuació una preciositat de fotografia feta pels nostres amics de Méteo Pyrénées (@meteo_Pyrenees):





Estem sota la influència d’una DANA i, si diumenge i dilluns vam tenir la part més “freda” de l’episodi, ara ens arriba la part “càlida” amb més precipitació (>100mm) i intensitat que el que hem tingut en les darreres hores


I ara al gra, després de la tempesta intensa que ha deixat més de 50mm a Barcelona en menys de 1h, just ara ens està entrant un gran sistema de precipitacions que seran intenses i persistents durant les properes 12-18h:




Imatge radar amb el sistema de precipitació entrant des del mar



Els diferents models no es posen d’acord en la zona que es veurà més afectada. Si mirem el model AROME veiem que aquesta precipitació caurà majoritàriament a les comarques de Barcelona i Girona, assolint quantitats superiors als 100mm en molts punts de les comarques del Vallès Oriental i Occidental, Anoia, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Alt i Baix Penedès, Osona, Moianès, Bages, Bergedà, Maresme, La Garrotxa, Ripollès, Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà. En la resta de territori les precipitacions seran abundants però no arribant als 100mm.



Imatge de la precipitació Acumulada segons AROME fins dijous a les 08h.



Si mirem el model ARPEGE, veiem que aquesta acumulació de pluja superior als 100mm es situaria en les comarques tarragonines i litoral i prelitoral central i sud.



Imatge de la precipitació acumulada segons ARPEGE fins dijous a les 08h.



Aquestes precipitacions però s’espera que es puguin allargar fins demà al migdia. Així que sobretot molt de compte en els desplaçaments i a gaudir del temporal!




Bona neu i bona méteo,




Xavi (meteoXaró)

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page